S’aproven per unanimitat les mociones presentadas per Compromís Albalat dels Tarongers

Al ple celebrat ahir a Albalat dels Tarongers es van aprovar per unanimitat les tres mocions presentadas per Compromís. La moció de les Zones Forestals Estratàgiques, la del Dret Civil Valencià i la d’Inversions Justes.

La LLEI 5/2014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació del Territori Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, coneguda com LOTUP, incorpora la figura d’Infraestructura Verda com a una figura d’ordenació per tal de preservar territoris d’importància estratègica per distints valors, com el de prevenció de riscos naturals i la preservació dels sistemes d’espais lliures i elements de valor ambiental.

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, defineix com a Terreny Forestal Estratègic distints espais del nostre terme municipal i formen una unitat ambiental amb els veïns Monts d’Utilitat Pública que existeixen al Terme Municipal de Sagunt.

Des de Compromís per Albalat també proposen que l’Ajuntament s’adherisca al Manifest promogut per l´ASSOCIACIÓ DE JURISTES VALENCIANS ( AJV) , pel qual es demana la retirada dels recursos  d’inconstitucionalitat  contra  les normes de dret civil valencià.

Per última la moció del finançament just  exigeix al Govern Espanyol:

  • Una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i valencianes disposar dels recursos que generem per poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat, i permeta de igual manera, l’exercici de les competències pròpies. La reforma hauria d’acabar amb el dèficit fiscal i garantir la nostra capacitat d’autogovern.
  • El reconeixement dels dèficit de finançament acumulats des que es van dur a terme les transferències de competències al País Valencià en almenys 433 milions d’euros des de 2002 a 2013, així com la definició i l’establiment d’un mecanisme de compensació d’estos dèficits, per exemple a través de la condonació del FLA.
  • La previsió per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional del País Valencià compensant en tot cas la insuficiència inversora dels últims
  • La reestructuració del deute públic generat per la falta de finançament de l’Estat, a través d’un procés pel qual l’Estat assumisca la part dels préstecs atorgats a la Generalitat Valenciana que no hauria sigut necessària en cas que el nostre país haguera rebut un finançament per habitant equivalent a la mitjana de les comunitats autònomes, i en el qual s’establisca un calendari d’amortitzacions assumible per a la resta del deute.

 

 

 

 

 

Arxivat en: Comarcal, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *